Strony w Nagłówku
Strona główna
Alfabetyczny Spis Potraw
Porady, ciekawostki
Inne, ciekawostki
FAQ
O mnie
niedziela, 16 stycznia 2022
Sos chrzanowy na zimno
Przepis stary jak świat.
Sos ten jest świetnym dodatkiem do zimnych mięs, szynki i jaj na twardo.
Proporcje składników:
chrzan utarty — 1 łyżka;
śmietana kwaśna — 3 łyżki;
sok z cytryny lub ocet — opcjonalnie do smaku;
sól — opcjonalnie do smaku;
cukier — 1 ÷ 2 szczypty;
Przygotowanie:
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Koniec!
Życzę smacznego! Baltazar.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Starszy post
Strona główna
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz