Z przepisów Babci Michaliny
Można całość podprawić dwoma żółtkami, wówczas najlepiej od razu zmieszać je z papką z jarzyn, masła i mąki. Podając do spożycia wsyp na każdy talerz po łyżeczce posiekanej pietruszki lub kopru.
Życzę smacznego!
- Składniki:
- ½ porcji włoszczyzny;
- 1 łyżka oleju;
- 60 dag ziemniaków;
- 4 dag masła, lub margaryny;
- 1 łyżka mąki;
- 2 łyżki przyprawy do zup w płynie lub łyżeczka Vegety;
- sól, 1 liść laurowy, 3 ÷ 5 kulek ziela angielskiego;
- 2 żółtka z jajek (opcjonalnie);
- zielenina;
Można całość podprawić dwoma żółtkami, wówczas najlepiej od razu zmieszać je z papką z jarzyn, masła i mąki. Podając do spożycia wsyp na każdy talerz po łyżeczce posiekanej pietruszki lub kopru.
Życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz