Z przepisów Babci Michaliny
Wytopić słoninę na patelni do uzyskania ładnych, niezbyt ciemnych skwarek.
Zrumienić mąkę na drugiej suchej patelni, dodać stopioną słoninę, dobrze wymieszać, podprawić nią zupę, zagotować. Przyprawić zupę do smaku, wsypać zieleninę i gotowe.
Życzę smacznego!
- Składniki:
- ½ porcji włoszczyzny;
- 1 łyżka oleju rzepakowego;
- 60 dag ziemniaków;
- 4 dag słoniny, pokrojonej w drobną kosteczkę;
- 2 łyżki mąki
- sól, 1 liść laurowy, 3 ziela angielskie zielenina
Wytopić słoninę na patelni do uzyskania ładnych, niezbyt ciemnych skwarek.
Zrumienić mąkę na drugiej suchej patelni, dodać stopioną słoninę, dobrze wymieszać, podprawić nią zupę, zagotować. Przyprawić zupę do smaku, wsypać zieleninę i gotowe.
Życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz