- Przygotowanie:
- Pomidory obierz ze skórki i pokrój na małe kawałki.
- Umyj ogórek i pokrój w kosteczkę.
- Umieść pokrojone pomidory, ogórek i kiełki rzodkiewki w salaterce. Dopraw pieprzem, solą i wymieszaj.
- Przygotowanie sosu:
- Rozetrzyj żółtka z octem i musztardą. Następnie, cały czas ucierając, dodawaj po odrobinie olej. Gdy masa zgęstnieje dopraw pieprzem i solą. Tą czynność możesz wykonać blenderem na najniższych obrotach!
- Polej sałatkę sosem bezpośrednio przed podaniem. Udekoruj świeżymi listkami bazylii lub natką pietruszki.
Życzę smacznego!
Porady, informacje lub wariacje kulinarne:
Do ucierania sosu stosuj produkty o tej samej temperaturze. Najlepiej pokojowej.
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz