- Przygotowanie Chena Murgi:
- W pierwszej kolejności pokrój paneer na małe kawałki, kosteczki.
- Rozgrzej masło klarowane w rondlu o grubym dnie i smaż, często odwracając, kostki z twarogu na złoty wpadający w jasny brąz kolor. Usmażone przełóż delikatnie na papierowe ręczniki, aby odsączyć tłuszcz i umieść je w misce.
- Teraz należy wykonać cukrowy syrop, a więc w tym celu mieszając rozpuść cukier w wodzie w jakimś czystym podgrzewanym na ogniu garnku. Gotuj, aż masa zgęstnieje.
- Do gęstej masy cukrowej dodaj kardamon lub esencję różaną (z czym wolisz). Możesz syrop podzielić na dwie równe części i do jednej dać kardamon a do drugiej różaną esencję - otrzymasz chena murki o 2 smakach.
- Zanurz kawałki paneer w syropie/pach. Dobrze wymieszaj, tak aby wszystkie kawałki paneer były dokładnie pokryte cukrem. Pozostaw do ostygnięcia.
- Chena Murki są gotowe.
Życzę smacznego!
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz