czwartek, 3 listopada 2016

Dip ananasowy

Z przepisów Babci Michaliny
Wspaniały, gęsty, pikantny sos zimny, na bazie śmietany, twarogu i ananasa, wyśmienity do ziemniaków z grilla, zapiekanek, pizzy, kanapek itp.
  1. Składniki:
    1. Śmietana  —  1 szklanka;
    2. Ananas z puszki  —  6 plastrów;
    3. Tofu – twarożek sojowy  —  30 dag;
    4. Sok z cytryny  —  2 łyżki;
    5. Sok ananasowy  —  1 szklanka;
    6. Skórka starta z limonki  —  ½ łyżeczki;
    7. Sól  —  2 szczypty;
    8. Pieprz cayenne  —  2 szczypty;
  1. Przygotowanie:
    1. Ananas pokrój w kostkę, dodaj tofu, sok ananasowy, sok z cytryny, śmietanę, skórkę z limonki, sól oraz pieprz.
    2. Wszystkie składniki dobrze zmiksuj a następnie umieść całość w lodówce na minimum 30 minut.
    3. Dip ananasowy gotowy.
Życzę smacznego!

Brak komentarzy: