Przygotowanie potrawy:
- Dobrze umyj szczoteczką dynię, przekrój ją na pół i łyżką starannie wybierz gniazda nasienne.
- Jedną połowę dyni pozostaw w całości, a drugą pokrój w grube plastry.
- Tak przygotowane dynie umieść na blasze, obsyp solą, pieprzem, sproszkowaną szałwią i piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez około 30 minut – do miękkości plastrów i połówki dyni.
- W międzyczasie dobrze wypłucz zboża, wsyp je na osolony wrzątek i gotuj przez 20 minut – najlepiej na al'dente.
- Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i uduś na nim posiekaną szalotkę, następnie dodaj pomidorki, a kiedy zmiękną dodaj ugotowane zboża.
- Miękkie plastry dyni pokrój w kostkę i dodaj do zbóż z pomidorkami - wymieszaj.
- Przygotowanym farszem napełnij połówkę dyni i posyp tofu. Podawaj gorące.
Życzę smacznego! Giuseppe.
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz