Przygotowanie kotlecików:
- Zmiel mięso razem z cebulą i nasionami nasturcji.
- Następnie dodaj przecier pomidorowy, wódkę oraz bułkę tartą i dobrze wszystko wymieszaj.
- Do wymieszanych składników wbij jaja, dopraw solą oraz pieprzem i wszystko dobrze wyrób ręką.
- Uformuj podłużne pulpeciki, które usmaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Przygotowanie sosu:
- Korniszony obierz ze skórki i drobniutko posiekaj.
- Koperek opłucz i także drobniutko posiekaj.
- Usmażone kotleciki przełóż do rondla, wlej zsiadłe mleko, dodaj korniszony, koperek i cukier - wymieszaj.
- Duś chwilę wszystko razem pod przykryciem co jakiś czas mieszając.
Życzę smacznego! Baltazar.
Porady, informacje lub wariacje kulinarne:
- Formując kotleciki nasmaruj palce olejem. Mięso nie będzie się przylepiać.
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz