- Przygotowanie mięsa:
- Ubij tłuczkiem plastry mięsa, a następnie posól i popieprz z obu stron i obtocz w mące.
- W misce zabełtaj jajka, dodaj ser i dobrze wymieszaj.
- Na dużej patelni podgrzej trochę masła. Zanurz plasterki mięsa w jajku z parmezanem i w wysokiej temperaturze przez około 3 minuty z każdej strony smaż na doratele-fry (złoty kolor).
- Usuń nadmiar oleju ręcznikiem papierowym.
- Podawaj z sosem pomidorowym i ryżem.
- Przygotowanie sosu pomidorowego:
- Drobno posiekaną szalotkę smaż na odrobinie oliwy z oliwek, a następnie dodaj pomidory.
- Dodaj sól i łyżeczkę cukru i duś na umiarkowanym ogniu przez około 15 minut.
- Na koniec dodaj drobniutko posiekaną natkę pietruszki.
Guten Appetit, Alessandra Pelizzi.
- Porady, informacje lub wariacje kulinarne:
- * Szalotka - Czosnek askaloński. [Wikipedia]
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz