niedziela, 17 stycznia 2016

Green Chutney - pasta z zielonej papryki

Kuchnia indyjska
Przygotowanie 30 ÷ 35 minut.
Green Chutney, to doskonała pasta, która ma zastosowanie jako przyprawa do wielu potraw, nadając im wyjątkowy smak.
  1. Składniki:
    1. Świeża kolendra - 1 pęczek;
    2. Czosnek - 1 ząbek;
    3. Korzeń świeżego imbiru - 1 łyżka;
    4. Zielona papryka hot chile - 1 szt;
    5. Orzeszki ziemne - 1 łyżka;
    6. Sok z cytryny - 2 łyżki;
    7. sól - do smaku;
  1. Przygotowanie:
    1. Kolendrę, czosnek, imbir, zielone chili, orzeszki ziemne, sok z cytryny i sól zmiksuj w malakserze na gładką masę. Jeżeli mieszanina wydaje ci się zbyt gęsta możesz dodać kilka kropel wody.
Życzę smacznego!

Brak komentarzy: