- Przygotowanie:
- Umytą dymkę ze szczypiorkiem posiekaj.
- Na patelni rozpuść masło i dolej trochę oliwy, następnie dodaj dymkę ze szczypiorkiem i czosnek. Zeszklij.
- Dodaj pieczarki, osól, popieprz i co jakiś czas mieszając smaż całość przez około 10 minut (aż woda z pod pieczarek wyparuje a one lekko się zarumienią), dodaj natkę pietruszki i wymieszaj.
- W między czasie rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.
- Kromki tostów ułóż na blasze do pieczenia, każdą posmaruj delikatnie oliwą. Połóż na każdej plaster sera i włóż do piekarnika na około 10 minut.
- Staraj się czynności z punktów 3, 4 i 5 wykonać równocześnie.
- Nałóż na grzanki pieczarki z cebulką i na talerzykach podaj gorące do konsumpcji.
- Do potrawy podaj w filiżankach czerwony barszczyk np instant.
Życzę smacznego! |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz