Z przepisów Babci Michaliny | |
Syrop z cebuli nie smakuje jak piniowy, ale za to jest bardzo zdrowy i cudowny jako naturalne lekarstwo na kaszel i ból gardła. Nie należy się go obawiać, gdyż na pewno nikomu nie zaszkodzi, a może tylko pomóc, bo w cebuli kryje się fosfor, magnez, chrom, żelazo, siarka, cynk, krzem, wapń, kwas foliowy, błonnik pokarmowy oraz witaminy A, B1, B2, C, PP, a więc minerały i witaminy, które wzmacniają ogólną odporność organizmu na różne choroby i infekcje. Cebula surowa lub gotowana poprawia trawienie, obniża ciśnienie, poziom cukru oraz cholesterolu we krwi. Z bogatej listy cennych właściwości cebuli warto wymienić także jej działanie rozrzedzające krew i przeciwdziałające tworzeniu się zakrzepów. | |
Strony w Nagłówku
niedziela, 20 listopada 2016
Syrop z cebuli
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz