Z przepisów Babci Michaliny | |
Wigilijny czerwony barszcz to dla wielu kwintesencja smaku Świąt Bożego Narodzenia. Jednak co zrobić jak z braku czasu (choć buraki kupione) nie zakisiło się barszczu a kupny (kto to wie, czy nie benzoesanem), nie ma prawa zagościć na naszym stole? Przecież barszcz wigilijny musi być wyrazisty, z nutą grzybowego aromatu i kwaskowaty w smaku. Otusz ten, który tutaj proponuję, dzięki upieczeniu buraków, uzyskuje głęboki, mocny smak. | |
Można go serwować solo z uszkami, pierogami, fasolą, pasztecikami, jajkiem na twardo lub po prostu z kluskami kładzionymi na wodzie. |
Strony w Nagłówku
czwartek, 1 grudnia 2016
Barszcz czerwony z pieczonych buraków - wyśmienity na wigilię
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz