Przygotowanie zupy:
- Wywar zagotuj i odlej z niego jedną szklankę.
- Żółtka dokładnie wymieszaj z serem [2] i rozcieńcz szklanką wywaru.
- Wywar ponownie zagotuj i stopniowo do niego dodawaj (ciągle mieszając) masę serową.
- Całość dopraw przyprawami i podawaj z posiekaną natką pietruszki.
Życzę smacznego! Baltazar.
Porady, informacje lub wariacje kulinarne:
- W zasadzie możesz zastosować każdy wywar mięsny, jednak najbardziej zbliżony do oryginału jest wywar z kości wołowych lub baranich. W wegetariańskiej wersji możesz zastosować wywar jarzynowy, z którego zupa jest również wyjątkowo smaczna.
- Ponieważ ma powstać jednolita masa zalecam zblendowanie sera z żółtkami.
- Do natki pietruszki dodaję (jak akurat mam) świeży lubczyk.
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz