|
|
- Przygotowanie:
- Pomidory, obierz ze skórki i pokruj jednego w ćwiartki a drugiego w wąskie kliny;
- Włóż do dużego garnka umyte ziemniaki, dobrze osól, zalej zimną wodą, wstaw na kuchenkę i gotuj (około 30 min) do miękkości. Gdy ziemniaki będą wystarczająco miękkie obierz ze skórki i pokrój w 2,5 cm kostkę.
- Zmiksuj imbir, czosnek i ćwiartki pomidora na gładką masę.
- Rozgrzej oliwę w dużej teflonowej patelni. Dodaj kminek, gorczycę i mieszaj. Gdy kminek zacznie ciemnieć dodaj cebulę - mieszaj. Po około minucie dodaj przygotowaną w kroku 2 gładką masę, mielone przyprawy i sól. Podsmaż wszystko delikatnie przez jedną do dwóch minut.
- Teraz dodaj pomidora pokrojonego w kliny, dobrze wymieszaj i duś przez trzy do czterech minut. Następnie dodaj ziemniaki i duś od czasu do czasu mieszając przez trzy do pięciu minut.
- Sprawdź czy wszystko jest dostatecznie słone, wymieszaj z posiekaną kolendrą i podawaj do stołu.
Życzę smacznego! |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz