- Przygotowanie:
- Wieprzowinę potnij w plastry, rozbij młotkiem do ubijania mięsa i lekko oprósz solą oraz pieprzem.
- Następnie, drobno posiekaną cebulę zeszklij na oleju, na złoty kolor, dodaj odciśniętą z soku kapustę, sól oraz pieprz do smaku i duś mieszając przez 10 minut.
- Na plastrach mięsa umieszczaj po łyżce farszu, zawijaj jak gołąbka i zepnij przy pomocy długiej wykałaczki lub po prostu zszyj nitką.
- Każdy zraz posmaruj śmietaną, obtocz w bułce tartej i obsmaż na złoty kolor.
- Wszystkie zraziki ułóż na głębokiej patelni, posmaruj śmietaną zmieszaną z solą oraz pieprzem i duś pod przykryciem na małym ogniu, przez około 15 minut.
- Podawaj gorące (np w sosie beszamelowym¹) z ryżem.
Życzę smacznego!
- Porady, informacje lub wariacje kulinarne:
- ad ¹ — Sos beszamelowy lub Sos biały
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz